KNINSKA TVRĐAVA

DOGAĐANJA

Zvonimirovi dani

Zvonimirovi dani nastali su po završetku projekta mjuzikl „Kralj Zvonimir“. Bio je to trogodišnji projekt koji je financiralo Ministarstvo obrazovanja.
Entuzijasti okupljeni u Kulturno-umjetničkom društvu Kralj Zvonimir nastavljaju njegovati ideju oživljene povijesti na Kninskoj tvrđavi u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Knina, Gradom Kninom i Kninskim muzejom od 2008. godine, upravo organizirajući ovu kulturno-povijesnu manifestaciju.
Zvonimirovi dani se održavaju u lipnju na Kninskoj Tvrđavi.
2018.godine volonteri se izdvajaju u Povijesnu postrojbu kralja Dmitra Zvonimira – udrugu koja nastavlja s dosadašnjim partnerima – TZ Knin, Grad Knin i Kninski muzej, organizirati manifestaciju na kojoj sudjeluju viteške skupine iz Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine.
U 2018. godini, pokrenut je i Mali Zvonimirov
dan uz sudjelovanje malih vitezova iz drugih krajeva Hrvatske.

Europska noć kazališta u Kninu

kulturna je manifestacija nastala u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak Knin i Povijesne postrojbe kralja Dmitra Zvonimira.
Tijekom dvogodišnje manifestacije, izvode se različite kazališne predstave i glazbeni eventi.

Fotodoručak pod Tvrđavom

kulturna manifestacija u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Knin i Likovne udruge Knin, koja okuplja ponajbolje amaterske fotografe iz raznih dijelova Hrvatske, a sve više i iz inozemstva.
Tijekom Fotodoručka, fotografi amateri svojim fotoaparatima bilježe trenutke na više različitih lokacija: na Kninskoj tvrđavi, Krčiću, slapu Manojlovac i Brljanskom jezeru.

Smotra folklora “Knin, 5. kolovoz”

Organizator ove kulturne manifestacije je Hrvatsko kulturno društvo Napredak Knin, čiji je cilj očuvanje i njegovanje običaja hrvatske kulture, nakladništvo i pomaganje izdavanja zbirki i knjiga te aktivno sudjelovanje u kulturnim manifestacijama grada Knina.
Društvo je inicijator smotre folklora “Knin, 5. kolovoz” kulturne manifestacije koja se održava već 11 godina u Gradu Kninu.

GRR Fest
Cilj je ove godišnje manifestacije promocija alternativne glazbe i umjetnosti u gradu Kninu.
Prvih 9 godina, festival su organizirali pojedinci okupljeni oko kluba A3 iz Knina. Od 2018. godine, organizaciju festivala je preuzela udruga Atribut, koja je nastala na idejnim i stvaralačkim temeljima sada već kultnog kluba A3, a čiji je to glavni projekt.
U zadnjih 13 godina u Kninu klub je organizirao preko 300 koncerata glazbenika iz Hrvatske ali i iz mnogih drugih zemalja poput Australije, SAD-a, Francuske, Njemačke, Slovenije, Meksika, Argentine, Srbije, Mađarske, Engleske, Bosne i Hercegovine, Švicarske, Kosova, uz brojne izložbe, književne promocije, večeri stand up komedije i kazališne komade.  

King Fest
Organizator Festivala Kraljevskog grada je udruga Dinara Reprezenta.
Cilj je dvodnevnog glazbenog festivala koji se održava na Kninskoj tvrđavi
promocija domaće i strane glazbene scene.

Festival ruralne Kulture (FRK)
Manifestacija je koju je godinama organizirala Ekološka udruga “Krka” Knin. Cilj je FRK projekta promocija prirodnih i kulturnih vrijednosti Knina (rijeka Krka, slap Krčić, Kninska tvrđava…).